Global Recycle Standard (kleding)

Keurmerk
Keurmerk

Global Recycle Standard (kleding)

De Global Recycle Standard geeft aan dat één of meer materiaalsoorten van kleding en andere producten minimaal voor 50% uit gerecycled materiaal bestaat. Dit betekent dat de hoeveelheid gerecycled materiaal in samengestelde producten dus lager kan zijn dan deze 50%. Dit percentage moet, per materiaalsoort, op het etiket vermeld worden.Global Recycle Standard is oorspronkelijk opgezet voor de textielindustrie, maar het keurmerk komt op allerlei...

  • Milieu
  • Dierenwelzijn
  • N.v.t.
  • Mens & werk
  • Controle
  • Transparantie
  • N.t.b.

De Global Recycle Standard geeft aan dat één of meer materiaalsoorten van kleding en andere producten minimaal voor 50% uit gerecycled materiaal bestaat. Dit betekent dat de hoeveelheid gerecycled materiaal in samengestelde producten dus lager kan zijn dan deze 50%. Dit percentage moet, per materiaalsoort, op het etiket vermeld worden.

Global Recycle Standard is oorspronkelijk opgezet voor de textielindustrie, maar het keurmerk komt op allerlei producten voor, zoals bijvoorbeeld tuinschuttingen. De eisen gaan behalve over de recycling ook over het milieubeleid van het bedrijf. Er zijn milieucriteria voor het lozen van afvalwater en het water-, chemicaliën- en energiegebruik moet geregistreerd worden, maar aan de hoeveelheden worden geen eisen gesteld. Verder zijn er criteria voor de veiligheid, arbeidsomstandigheden en het opleidingsniveau van het personeel.

Betrouwbare Controle

Er zijn drie partijen betrokken bij het keurmerk, waaronder een onafhankelijke controle-instantie. Het is daarmee een betrouwbaar keurmerk, ondanks dat de controle niet-geaccrediteerd is. Voor meer informatie kijkt u op www.textileexchange.org.


Laatste screening 2014
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.