GGN Certified Aquaculture

Keurmerk
Keurmerk

GGN Certified Aquaculture

GGN Certified Aquaculture is een internationaal keurmerk voor kweekvis. Het keurmerk is onderdeel van GLOBALG.A.P., oorspronkelijk een initiatief van Europese supermarktketens. GGN staat voor Global Gap Number, een 13-cijferig nummer waarmee elke gecertificeerde deelnemer in de productie- en aanvoerketen te vinden is in de GLOBALG.A.P. database.  Welke eisen stelt het keurmerk? GGN Certified Aquaculture is vooral gericht op duurzame kweek en v...

  • Milieu
  • Dier
  • Mens
  • Controle
  • Transparantie

GGN Certified Aquaculture is een internationaal keurmerk voor kweekvis. Het keurmerk is onderdeel van GLOBALG.A.P., oorspronkelijk een initiatief van Europese supermarktketens. GGN staat voor Global Gap Number, een 13-cijferig nummer waarmee elke gecertificeerde deelnemer in de productie- en aanvoerketen te vinden is in de GLOBALG.A.P. database. 

Welke eisen stelt het keurmerk?

GGN Certified Aquaculture is vooral gericht op duurzame kweek en voedselveiligheid. Traceerbaarheid over de hele productieketen is een belangrijke pijler. Eisen hebben bijvoorbeeld betrekking op beperkt gebruik van chemicaliën en medicijnen, toezicht op de herkomst van voer en oudervissen en op het beperken van de belasting op de natuurlijke omgeving.

Voor dierenwelzijn zijn er eisen op waterkwaliteit en bezettingsgraad. Ook moet in de omgang met de dieren, bijvoorbeeld bij de slacht of het oogsten van reproductiemateriaal, onnodig lijden worden voorkomen. Arbeidsomstandigheden worden apart beoordeeld via de GRASP-module, welke gaat over sociale zaken als eerlijk loon, vakbondsvrijheid en een verbod op kinderarbeid. Producenten moeten voldoen aan de GRASP-module als onderdeel van het GGN Certified Aquaculture label.

Hoe is de controle geregeld?

Er is onafhankelijke controle door geaccrediteerde organisaties. 

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Het keurmerk is te vinden op kweekvis en gekweekte schelpdieren. 

Meer informatie

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening mei 2020
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.