Duurzaam geteelde tomaten uit Italië

Topbedrijfslogo
Topbedrijfslogo

Duurzaam geteelde tomaten uit Italië

Duurzaam geteelde tomaten uit Italië is een bedrijfslogo van het merk Unilever en is te vinden op pastasauzen van het handelsmerk Bertolli. Het logo geeft aan dat de tomaten die in het product verwerkt zitten duurzaam geteeld zijn. Het zegt dus niks over de andere ingrediënten in het product. Welke eisen stelt het keurmerk? Het bedrijfslogo laat zien dat de tomatentelers hun tomaten geteeld hebben volgens de duurzaamheidseisen van de Duurzame ...

  • Milieu
  • Dier
  • Speelt niet
  • Mens
  • Speelt niet
  • Controle
  • Transparantie

Duurzaam geteelde tomaten uit Italië is een bedrijfslogo van het merk Unilever en is te vinden op pastasauzen van het handelsmerk Bertolli. Het logo geeft aan dat de tomaten die in het product verwerkt zitten duurzaam geteeld zijn. Het zegt dus niks over de andere ingrediënten in het product.

Welke eisen stelt het keurmerk?

Het bedrijfslogo laat zien dat de tomatentelers hun tomaten geteeld hebben volgens de duurzaamheidseisen van de Duurzame Landbouw Standaard (Sustainable Agriculture Code) van Unilever. Deze standaard stelt management eisen op 12 duurzaamheidsindicatoren, die betrekking hebben op onder meer bodembeheer, gebruik van landbouwchemicaliën, energiegebruik, efficiënt watergebruik en efficiënt transport.

Hoe is de controle geregeld?

Boeren moeten o.b.v.  zelfrapportage hun duurzaamheidprestaties monitoren. De rapportages worden steekproefsgewijs gecontroleerd door een onafhankelijke partij. De duurzaam landbouw code valt onder Unilevers bredere duurzaamheidsprogramma. Het overkoepelende programma wordt geverifieerd door een onafhankelijke partij.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Bertolli pastasauzen.

Meer informatie

Lees hier uitleg over de scores in de Keurmerkenwijzer.


Laatste screening januari 2019
?

Deze procedure volgt Milieu Centraal bij het beoordelen van keurmerken.